KEVERJEN KI TESTRE SZABOTT KEZELÉST AZ URBAN ALCHEMY PRESCRIPTION CARE SEGÍTSÉGÉVEL

Az Urban Alchemy márkát talán már senkinek nem szükséges bemutatnunk, hiszen kínálatunk egyik legkedveltebb termékcsaládjáról van szó. A haj mélytisztítására szolgáló Opus Magnum Signature Cleanse egy igazi slágertermék, amely az elmúlt években számos fodrász nélkülözhetetlen társává vált. Idén egy teljesen új, egyedülálló kezelést ismertettünk meg Önökkel, amelynek nincs párja a piacon. A Prescription Care teljesen a fodrászok kezébe helyezi a termékek összetételét – lehetővé teszi, hogy testre szabjuk a kezeléseket, ezáltal az adott ügyfél egyedi szükségleteihez igazodjunk. Szakértőnkkel, Pavel Filanderrel együttműködve megválaszoltuk a kezeléssel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdéseket.

Hogyan lehet pontosan felismerni, hogy az ügyfélnek milyen kezelésre van szüksége?

A haj tökéletes meghatározásához nem létezik tévedhetetlen útmutató. Minden a fodrász tapasztalatán, szakértelmén, képzettségén és gyakorlatán múlik. 100%-ig pontos diagnózisra senki sem képes, ehhez mikroszkópos és vegyi analízisre lenne szükség. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy egy legalább 5 éves tapasztalattal rendelkező fodrász minden probléma nélkül képes felismerni az alapvető típusokat, és a haj számára megbízhatóan a legjobb kezelést fogja javasolni az ügyfélnek.

Mitől olyan különleges az Urban Alchemy Prescription Care? Miben különbözik a hagyományos hajápolástól?

Ahogy az Olaplexhez kapcsolódó oktatásokon azt szoktam mondani, hogy az a hajápolás Ferrarija, úgy az Urban Alchemy-t a kezelések Rolexjének nevezhetném. Én személy szerint imádom az Urban Alchemy-t. Nemcsak azért, mert ez az első márka, amit személyesen felügyelek, hanem azért is, mert az idő múltával rengeteg pozitív visszajelzést kaptam maguktól az ügyfelektől. A tisztításra szolgáló termékcsaládról már nagyon sokat írtam. A Prescription Care laboratórium viszont valóban egyedülálló, és úgy gondolom, hogy mi valóban azon kevesek egyike vagyunk, akik fontos támogatást nyújtanak a fodrászoknak ismereteik elmélyítésében és lehetőséget nyújtunk arra, hogy személyre szabott kezelést nyújtsanak ügyfeleiknek.  És ezt a szó szoros értelmében véve mondom. A professzionális kozmetikum termékcsaládjai szinte mindig valamilyen „XY” célcsoportnak szólnak. És az esetek túlnyomó részében csak egy problémára összpontosítanak. Itt viszont lehetőségünk van arra, hogy az ügyfélnek magunk keverjük ki a számára ideális szert, így akár 3 problémát is megoldhatunk egyszerre. Ezt semmilyen más márka nem teszi lehetővé. Pont úgy működik a dolog, mint az orvosnál – ha betegek vagyunk, az orvos pontosan az egészségi állapotunk, testsúlyunk stb. szerint állítja össze a gyógyszereket. Hiszen valójában mi is a haj gyógyításával foglalkozunk.

Miért érdemes befektetni a teljes termékcsaládba (az összes elixír és alaptermék megvásárlásával)?

Ha ügyfeleimnek valóban a maximumot szeretném nyújtani, a teljes termékcsalád segítségével tudom a legtöbb kombinációt létrehozni. És ha ehhez hozzászámítjuk, hogy a fodrászatunk egy igazán egyedi szolgáltatás nyújtására lesz képes, plusz még 3×24 terméket árusíthat és egyéb bónuszokhoz is hozzájuthat, akkor tényleg nincs miért habozni. Nemcsak többet fogunk tudni nyújtani, mint a konkurencia, hanem szépen keresni is fogunk rajta, és ha megfelelőképpen be tudjuk mutatni a termékeket az ügyfeleknek, akkor csak a legbutábbak nem fogják akarni megvenni azt a terméket, amely pontosan az ő szükségleteik és igényeik szerint van összeállítva. Ez az igazi made to measure termék. Gondoljunk bele az ügyfél szemszögéből – mi többre vágyhatnék, mint arra a termékre, amely 100%-ban személyre szabott módon számomra készült, hiszen mindannyian egyediek vagyunk.

Melyek a legjobb kombinációk

– a korpásodás ellen?

A 6 és a 7 elixíreket javaslom, ezek a fejbőr számára kialakított, hidratáló elixírek.

– száraz és sérült hajra?

Ebben az esetben a 3 és a 4 elixírt választanám, amelyek regenerálásra és a volumen növelésére szolgálnak.

Rengeteg kombináció áll rendelkezésre, azonban a bázishoz keverhető 7 alapelixírnek köszönhetően a fodrásznak x lehetősége és x választása van ahhoz, hogy ügyfeleinek egyedülálló kezelést hozzon létre, és ne kelljen olyan megoldásokat árulnia nekik, amelyek csak egyetlen problémára összpontosítanak.

A termékeket csak a használati utasítás szerint lehet keverni, vagy a fodrász kísérletezhet is, ezáltal saját, egyedi kombinációt hozva létre?

Pont ez benne a legjobb, hogy mindenki azt keverheti ki magának, amit akar és amire szüksége van. Van egy pár alaprecept, amelyek segítenek eligazodni. De előbb-utóbb mindenki rákap a dologra, és hosszabb meditálás nélkül is ki tudja keverni azt, amit szeretne.

Milyen előnyökkel jár a személyre szabott kezelés a fodrászszalonban, és mik az előnyei otthon, az ügyfél fürdőszobájában?

Van erre egy jó hasonlatom: „veszek neked egy szép cipőt, de a mérettel nem foglakozom. Lehet, hogy kicsi lesz, és nem fogod hordani, vagy ha mégis, akkor összetöri a lábad. Lehet, hogy nagy lesz… ez a jobbik eset, de kényelmesnek ekkor sem fogod találni és táncolni sem fogsz tudni bennük. Csak az a cipő lesz az igazi, amely 100%-ban, minden szempontból a lábad szükségleteihez igazodik.” Itt pontosan erről van szó.  Ez az egyetlen kezelés, amely a hajad és a fejbőröd minden szükségletét figyelembe veszi, tehát csak ez az igazi. Nem mondjuk egy sampon festett hajra. Az csak a hajszínre jó. Annyit érsz el vele, hogy a szín ne mosódjon ki a hajadból, de magukról a hajszálakról már nem fog gondoskodni. És mi van akkor, ha a hajadnak egyúttal hidratálásra, rekonstrukcióra, volumenre és fényre is szüksége van és még a fejbőrödet se ártana figyelembe venni… __Erre a hétköznapi termékek nem képesek, az Urban Alchemy viszont annál inkább, igen, hiszen azt pontosan az ügyfél igényi szerint állítod össze.

Hogyan ajánlhatjuk megfelelő módon ezt a kezelést az otthoni hajápoláshoz?

Luxus, célzott, egyedülálló, hatékony. Ez ennyire egyszerű. A probléma nem maga az értékesítés, a probléma a fodrászok kommunikációjával van. Félnek tőle, nem akaródzik nekik, közben meg nem tudatosítják magukban, hogy ez a mi munkánk. Ez a szakember, a specialista, a profi feladata. Ez a mesterségünk értelme.

Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.