ÚJDONSÁG! MARIA NILA ECO THERAPY REVIVE: MÉREGTELENÍTŐ TERMÉKCSALÁD AZ ÉLÉNKEBB HAJÉRT

A népszerű svéd márka több éves fejlesztés után piacra dobta az eddigi leginkább fenntartható méregtelenítő termékcsaládját, az Eco Therapy Revive-t. A termékcsalád 3 készítményt tartalmaz, melyek a haj felélénkítésére szolgálnak: egy sampont, egy kondicionálót és egy hajpakolást. Mindhárom termék használata természetesen tiszta, fényes és puha hajat eredményez. Emellett a termékcsalád még ECOCERT tanúsítással is büszkélkedhet.

A hidratáló méregtelenítő sampon eltávolítja a hajformázó termékek maradványait és az egyéb mindennapi szennyeződéseket. A sampon kíméletes és mégis igen hatékony, mivel a micellás technológiának köszönhetően könnyedén megbirkózik a szennyeződésekkel és a zsírral anélkül, hogy megzavarná a haj természetes egyensúlyát. A sampon pH-értéke 5.5–6.0.

A sampon használatát követően érdemes a kezelést a mély táplálást nyújtó hajpakolással folytatni. Minden hajtípusra alkalmas, hatóanyagainak, valamint a káposztából, sárgarépából és citromból nyert növényi fehérjéknek köszönhetően hidratálja a hajat, csökkenti a haj szállongását és selymesen simává teszi azt. A maszk pH-ja 3,5-4,0.

A tápláló, hidratáló kondicionáló a méregtelenítő kezelés utolsó lépése. Rendkívül kíméletes összetétele révén nem terheli a hajat. Emellett a lenmag kivonat óvja a haj színét és természetes fényt kölcsönöz. A kondicionáló védi a hajat a kiszáradástól és csökkenti a haj szállongását. A kondicionáló pH-ja 3,3-3,8 között van, ami lehetővé teszi a kutikula lezárását.

Aktív összetevők

  • Micellás molekulák


Ezt a molekulacsoportot, melynek fele vízben, a másik fele pedig zsírokban oldódik, felületaktív anyagnak nevezzük. Ha ezt az anyagot hozzáadjuk a samponhoz, megkapjuk a leghatékonyabb változatukat – a micellákat. A micellák magukhoz vonzzák a hajban található olajokat és szennyeződéseket és a molekulák belsejébe zárják őket. A micellák kettős oldhatóságának köszönhetően végül minden szennyeződés vízzel könnyedén lemoshatóvá válik.

  • Aloe vera levelének kivonata

Az Aloe vera bőrpuhító, hidratáló, nyugtató és gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Kiválóan alkalmas a fejbőr egészségének fenntartására.

  • Növényi eredetű fehérjék

A káposztából, répából és citromból kinyert hidrolizált fehérjék kombinációja segít megkötni a vizet a hajszálakban, ezáltal hatékonyan hidratálja a hajat. Mivel a száraz és göndör haj gyakran szenved a hidratáltság hiányától, ez a különleges összetevő rendkívül nagy segítséget jelent a selymes puhaság eléréséhez.

  • Lenmag kivonat

Ha a festett haj napfénynek van kitéve, a szabad gyökök hatására fokozatosan elkezdi elveszíteni a színét. A len kivonat képes felszívni a szabad gyököket, ezért nélkülözhetetlen összetevő a friss és ragyogó hajszín fenntartásához.

Használata

Ez a termékcsalád minden hajtípusra alkalmas, és elsősorban a haj felélénkítésére szolgál. Rendkívül jó szolgálatot tesz, ha a hajformázó termékek maradványaitól és a túlzott zsírosodástól szeretnénk megszabadulni, ugyanakkor hidratálást és táplálást szeretnénk biztosítani a haj és a fejbőr részére. A micellás molekulák kíméletesek a hajszálakhoz és a fejbőrhöz is, a hidratáló Aloe verának köszönhetően pedig ez a termékcsalád a mindennapi használatra is alkalmas.

Az első lépés a haj megtisztítása a sampon segítségével. Nagyon fontos, hogy a samponozást kétszer végezzük el. Az első mosás megszabadítja a hajat a zsíroktól, az izzadtságtól és a hajformázó készítmények maradékaitól. A második samponozás megtisztítja a fejbőrt és lemossa a felhalmozódott lerakódásokat.

A méregtelenítő kezelés második lépése a hajpakolás használata. A hajmaszkot a nedves, kicsavart hajra visszük fel, majd 3–10 percig hatni hagyjuk, minél tovább, annál jobb.

Az utolsó lépés a kondicionáló használata. Vigyünk fel egy kis mennyiséget főleg a haj hossza mentén, ügyelve arra, hogy elkerüljük a közvetlen érintkezést a fejbőrrel, mivel ez zsíros haj hatását eredményezné. Várunk egy percet, hogy a kondicionálónak legyen ideje lezárni a kutikulákat, majd leöblítjük.

A fenntarthatóság filozófiája

Az Eco Therapy Revive termékcsalád minden tagja 97–99%-ban természetes összetevőket tartalmaz. 12–14%-uk tanúsítottan organikus eredetű. A termékek nem tartalmaznak szulfátokat, szilikonokat vagy parabéneket.

Az új termékcsalád megalkotása során a Maria Nila a környezetvédelmet is szem előtt tartotta. A márka ezúttal még jobban kiterjesztette fenntarthatósági filozófiáját azáltal, hogy az Eco Therapy Revive termékek csomagolása az óceánokból származó újrahasznosított műanyag hulladékból készült. A Maria Nila többi termékéhez hasonlóan ez a termékcsalád is részt vesz a Plan Vivo programban, amely segít ellensúlyozni az éghajlatra gyakorolt hatásokat. A program keretében a Maria Nila új fákat ültet a CO2-kibocsátással arányos mennyiségben.

A Maria Nila márka büszke arra, hogy új termékcsaládja, az Eco Therapy Revive teljesíti az ECOCERT társaság szigorú kritériumait, és megkapta az ezt igazoló tanúsítványt. A tanúsítvány alapelvei a következőket garantálják a vásárlóknak:

  • A termék tiszteletben tartja a környezetet és az emberi egészséget
  • Az erőforrások (víz, ásványi anyagok, mezőgazdasági elemek) felelős kezelése
  • A termék összetétele tiszteletben tartja a biológiai sokféleséget
  • Nem tartalmaz kőolajszármazékokat: parabéneket, fenoxietanolt és szintetikus festékeket
  • Nem használ GMO-t
  • Csomagolása újrahasznosítható

A Maria Nila valamennyi termékéhez hasonlóan az Eco Therapy Revive termékcsalád is rendelkezik PETA, Leaping Bunny és Vegan Society tanúsítványokkal.

Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.