AZ OTTHONI HAJÁPOLÁS FORTÉLYAI

Létezik valamilyen bevált trükk a lenövések otthoni eltüntetésére?

Sajnos a lenövéseken istenigazából csak a hajfesték tud segíteni. Az otthoni melírozás szerintem szóba sem jöhet. Tapasztalataim szerint egyértelműen jobban járunk, ha a már meglévő hajszínt javítjuk, mintha otthoni melírozással próbálkoznánk.  Ráadásul akkor még nem is beszéltünk azokról a veszélyekről, amik egyrészt a hajat, másrészt az ügyfél egészségét is fenyegetik 😊 Ezért én azt szoktam javasolni az ügyfeleimnek, hogy szorítsák össze a fogukat és legyenek türelmesek.

Rengeteg ügyfél próbálkozik a drogériákban beszerezhető olcsó hajfestékekkel. Hogyan tudjuk újra rendbe tenni egy elszúrt hajfestést?

A szakszerűtlen kezelés következtében károsodott haj helyreállítását mindenképp egy alapos, minőségi tisztítással kezdeném, majd az OLAPLEX-hez fordulnék. A haj megtisztításához jó választás az Urban Alchemy rendszere. Ez egy vegán hajkozmetikai termék, amely hatékonyan, gyorsan és könnyen megtisztítja az erősen szennyezett hajszálakat. A készítmény nagy mennyiségben tartalmaz acerolát, erősen savas pH-értéket (4,7–5) biztosító C-vitamint, így az Urban Alchemy igen eredményesen távolítja el még a hajszálak kutikuláiból is az ásványi és szilikonos lerakódásokat. A C‑vitamin emellett támogatja a haj növekedését és erősíti a haj szerkezetét. Alkalmazása rendkívül egyszerű – rövid és félhosszú hajhoz két mérőkanál (5 g) terméket kell 60 ml meleg vízzel összekeverni. A keveréket száraz, vagy enyhén megnedvesített hajra kell felvinni, majd alaposan bemasszírozni a hajtövektől egészen a hajvégekig. A hatóidő (amelynek legalább 5 percnek kell lennie) kivárása után a hajat bő vízzel öblítsük le. Szükség esetén egy kis mennyiségű sampont is használhatunk, hogy a készítményt tökéletesen kimossuk a hajból. Ezt követően alkalmazzunk kondicionálót (bármilyen márkát választhatunk), hogy lezárjuk a kutikulákat. Az Urban Alchemy klimazon nélkül is működik, ám azt használva növelhetjük a tisztítás hatékonyságát. A megtisztított haj helyreállításához OLAPLEX NO.1-et és OLAPLEX NO.2-t használnék.

Levágjuk a töredezett hajvégeket otthon? Igen/ NEM?

A vágással én nagyon óvatos lennék és az ügyfeleimnek semmiképp sem javasolnám. Azonban ha már elkerülhetetlen a dolog, mindenképp azt tanácsolnám, hogy keressünk egy nagyon éles, egyenes ollót, a körömollókat pedig felejtsük el 😊 És tényleg csak maximum 1 centit vágjunk le, és próbáljuk követni a fodrász által kialakított vonalat. De inkább még egyszer megismétlem: ha nem létfontosságú, inkább ne nyirbáljuk otthon a hajunkat.

Mihez kezdhetünk otthon az ősz hajszálakkal?

Ha az ügyfél az ősz hajával kapcsolatosan fordul hozzám, kétféle megoldást tudok javasolni. Választhatunk tartós hajfestéket (ebben az esetben az aktuális hajszínhez lehető legközelebbi színt érdemes választani, mert így csak a lenövést kell átfesteni, és nem kell a haj teljes hosszára felvinni a festéket) vagy kimosható hajszínezőt, amely lehet, hogy nem fogja 100%-ban befedni az ősz szálakat, viszont táplálja a hajat, fényt ad neki, és legalább 60%-os fedést azért biztosít. Ebben az esetben a svéd Maria Nila márka Colour Refresh vegán hajpakolásait választanám. Ezek gyengéd és tápláló hajmaszkok, amelyek nem tartalmaznak tartós színpigmenteket. Ezeknek az előre elkészített és könnyen használható hajpakolásoknak köszönhetően kiemelhetjük a hajszín intenzitását és átmeneti segítséget nyújthatunk az ősz hajszálaknak. A Colour Refresh 4–10 hajmosásig tart és fokozatosan mosódik ki a hajból. Ha tehát mondjuk, egy fekete hajú ügyfél a BLACK árnyalatot választja, úgy felélénkíti vele a hajszínét és ráadásul a lehető legkíméletesebb fedést biztosítja az ősz hajszálaknak.

Elérhetők a piacon minőségi otthoni hajszínezők is? Mit tanácsoljunk azoknak az ügyfeleknek, akik maguk szeretnék felélénkíteni a hajszínüket?

Ha az ügyfél mindenképp otthon akar hajat festeni és sehogy sem lehet lebeszélni róla 😊, akkor javasoljunk neki valamilyen folyékony színezőt, vagy tonert, vagy a fent már említett Colour Refresh hajpakolásokat. Ha tartós festést akarnak csinálni, maximum 2% hidrogén-peroxid tartalmú készítményeket ajánljunk. Tartsuk mindig eszem előtt, hogy a drogériákban kapható hajfestékek túlnyomó része sokkal sötétebb színt eredményez, mint amilyet a csomagolás mutat.

Mit tudnál javasolni azoknak az ügyfeleknek, akik hajhullással küzdenek?

A hajhullás egy nagyon összetett dolog.  A haj egészséges növekedését számos tényező befolyásolja – ilyenek például a különböző gyógykezelések, a hormonális ingadozások, a terhesség, az életkor, vagy éppen egy rosszul megválasztott kezelés. Általánosságban azért elmondható, hogy ha az ember megfelelő mértékben visz be a szervezetébe vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, akkor a haj minősége javulni fog. Fontos a kalcium, a magnézium, a cink és a metionin bevitele. Ha egy terméket kellene javasolnom, akkor mindenképp a Sugarbearhairt ajánlanám, amelynek használatával mi is igen jó eredményeket értünk el és az egész világon előszeretettel használják a profi fodrászok is.

Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.