FORRADALOM A HAJVILÁGOSÍTÁSBAN: MARIA NILA BLEACH COLLECTION

A svéd Maria Nila márka bemutatja forradalmi újdonságot jelentő, kétfázisú hajvilágosító termékcsaládját. A hajvilágosítás a fodrászszalonban kezdődik, majd az ügyfél által otthon végzett kezelés révén teljesedik ki. A fodrász 2 szőkítőpor – a Maria Nila Balayage Bleach és a Silver Bleach közül választhat. A fodrászszalonban végzett kezelés után az ügyfél a Silver Shot nevű termékkel otthonában fejezheti be a hajvilágosítás folyamatát. A New Flag fodrász szakértője, Pavel Filandr választ ad néhány kérdésre, amelyek révén jobban megérthetjük a Maria Nila újdonságának lenyűgöző tulajdonságait.

A Maria Nila két szőkítőport dobott piacra, a Bayalage Bleachet és a Silver Bleachet. Pavel, be tudnád nekünk mutatni ezeket? Miben különböznek a porok egymástól?

Az alapvető különbség már az elnevezésükből is nyilvánvaló: a Silver fóliás melírozásra alkalmas, míg a Bayalage inkább a szabadkézi technikákhoz ajánlott. Összetételét tekintve a Balayage nagyobb mennyiségben tartalmaz kaolinos komponenseket. Gyorsabban megszárad a haj felszínén, miközben a hajszálak belsejében tovább dolgozik. Összetételének köszönhetően megakadályozza, hogy a szabadkézi melírozás során átkerüljön a szomszédos tincsekre.

Van valamilyen különbség a Balayage Bleach és az Silver Bleach felhasználási módjában?

Ahogy azt már említettem, a Silver a fóliás, a Bayalage pedig a szabadkézi technikák esetében ideális. Figyelembe kell venni azonban azt is, hogy a Silver lényegesen erősebb, valamint a lila pigmenteknek és szürke színének köszönhetően a világosítás során a hagyományos melírozáshoz képest jobban elnyomja a meleg alapárnyalatot. A Bayalage összetétele révén hihetetlen szabadságot nyújt a kreatív fodrászoknak a színekkel való játék terén, függetlenül attól, hogy valójában egy szőkítőporról van szó.

Milyen árnyalatot lehet elérni az egyes Maria Nila Bleach porok használatával?

Ami a színmélységet illeti, a gyakorlati használat során igen kellemes meglepetést okozott az, hogy a Silver akár 7–8 árnyalatot is képes volt világosítani, míg a Bayalage-zsal is el lehet érni akár 6 színmélységet, ami – figyelembe véve a kezelés kíméletes voltát – egyáltalán nem kevés.

Miért fontos, hogy az ügyfelek otthon is folytassák a kezelést a lila pigmenteket tartalmazó Silver Shot segítségével? Mi történne, ha ne adj’ isten elhanyagolnák ezt? Miért olyan fontosak a lila pigmentek a hajvilágosítás során?

A Silver Shotot közvetlenül az első otthoni hajmosás után kell alkalmazni, mégpedig azért, hogy rendkívül savas pH-ja révén segítsen kiegyensúlyozni a szőkítést követően kialakult pH-értéket. Ezenkívül biztosítja a szükséges lila pigmenteket, amelyek elnyomják a haj maradék pigmentjeit, ezáltal megőrzi a melír hideg, illetve 25 perces hatóidő esetén ezüstös tónusait. Ha az ügyfél nem használja a Silver Shotot, akkor feleslegesen lerövidíti a pigmetkorrekció idejét, a hajszálak hamarabb kinyílnak és a melírozott tincsek idő előtt melegebb árnyalatot kaphatnak.

A Silver Shot külön nem vásárolható meg, az ügyfél a fodrászszalonban történő kezelés után kapja meg. Tudnál valamilyen alternatívát javasolni azoknak az ügyfeleknek, akik a szalonban történő kezelést ki szeretnék hagyni, viszont olyan terméket keresnek, amely lila pigmenteket tartalmaz?

Természetesen számos ilyen termék létezik. A Marina Nila egy egész termékcsaládot kínál, amelyet elsősorban a haj meleg pigmentjeinek tompítására fejlesztettek ki, ez a Silver. Az Urban Alchemy samponokban és kondicionálókban is használt formulája, a Prescription Blonde is ezt a célt szolgálja.

A Maria Nila Bleach rendszerét miért csak szalonokban történő használatra javasolják? Mit tudnál javasolni azoknak az ügyfeleknek, akik szívesen kísérleteznének otthon, fodrászhoz azonban nem szeretnének elmenni?

A professzionális termékeket minden esetben kizárólag szakemberek, szakképzett fodrászok általi alkalmazásra szánják. A fodrász képes helyesen felmérni a haj típusát és állapotát, így mindig a megfelelő színelőhívó emulziót használja és kellő mennyiségű OLAPLEX-et adagol hozzá.

És hogy mit mondanék azoknak a vállalkozó kedvű hölgyeknek, akik szívesen kísérleteznének otthon… Hát azt, hogy általában a vakbelünket sem próbáljuk meg otthon kioperálni magunknak, és jobb, ha az ilyesmit szakemberre bízzuk.

Mitől olyan különlegesek a Maria Nila Bleach termékek? Miért kellene a fodrászoknak pont ezt a termékcsaládot választania?

A Maria Nila mindig nagy hangsúlyt fektet a termékei minőségére, egyrészt ugye ezek teljesen vegának, másrészt nagyon kíméletesek mind az ügyfelek, mind a környezet tekintetében, ráadásul egyedi összetételük a tökéletesség határát súrolja. Szerintem minden fodrásznak ki kellene próbálnia ezt a hajvilágosító rendszert, hogy megértsék a márka stratégiáját. 20 éves praxisom során én még nem dolgoztam ennél jobb melírozó termékekkel.

Mesélj róla egy kicsit, milyen a Maria Nila Bleach termékekkel dolgozni?

Mivel vállalkozó vagyok, már a készítmények gyönyörű, stílusos és dizájnos csomagolása is nagy örömet okoz, hiszen arra törekszem, hogy a fodrászszalonom elegáns és kellemes hely legyen, és sajnos más termékek esetében ez nem mindig mondható el. Az is szuper, hogy a kezelés végén a Silver Shotot ajándékba adhatom az ügyfeleknek. Így annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem olcsó, a vendég mégis elégedetten távozik, azzal az érzéssel, hogy az otthoni kezelésre is gondoltunk. Persze a lényeg a termékek összetevőinek kiemelkedő minősége, és az elért nagyszerű eredmények. Engem például nagyon meglepett már a Silver színe is, valamint az, hogy mennyire kíméletes, amikor a szőkítést a fejbőrtől kezdem, és akkor még nem is beszéltem arról, hogy mennyire hatékonyan nyomja el a meleg pigmenteket. A Silvert igazán jó szívvel ajánlom minden fodrásznak, meg vagyok róla győződve, hogy senkinek nem fog csalódást okozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.